Национални еколошки центар чини јединствен комплекс „Чаробни брег“. Изграђен је углавном од дрвета по узору на традиционалне брвнаре овог краја.

Смештен је у смрчево-буковоj шуми на надморској висини од 1353 m, на падинама Шарског вршка испод Зборишта (1544 m н. в.), највишег врха планине Таре.

У овом објекту поред пословних просторија управљача Парка природе „Шарган - Мокра Гора“, налазе се две учионице и сала пригодна за радионице и семинаре, дневни кафе, кухиња, ресторан за ручавање, 22 простране двокреветне, трокреветне и четворокреветне собе са купатилима, као и два трокреветна, односно, четворокреветна апартмана. Све собе опремљене су телевизорима и  прикључцима за интернет мрежу. Takoђе, има бесплатан Wi-Fi.

Од Националног еколошког центра  „Чаробни брег“ полази ски-лифт који се пење до врха Шарског вршка и представља везу са скијалиштем на Иверу на супротној страни гребена. Поред центра пролази локални пут којим се брзо стиже до Митровца на Тари и Заовина удаљених свега 16 km, као и до дринског језера Перућац удаљеном 25 km. Такође, поред центра пролази главна деоница обележене бициклистичке стазе укупне дужине око 100 km, као и обележене пешачка стаза укупне дужине 49 km. Ове стазе представљају живописну деоницу Европског пешачког пута Е7.

Парк природе Шарган - Мокра Гора

Телефон:

031/315-2229