11. априла 2014. године у Националном еколошком центру Парка природе „Шарган-Мокра Гора“ организована је централна свечаност поводом обележавања Дана заштите природе.  Суорганизатор ове свечаности био је Завод за заштиту природе Србије који је тим поводом потписао нови уговор о сарадњи са Републичким заводом за заштиту културно-историјског и природног насљеђа из Бања Луке.

Бројне госте поздравили су др Срђан Белиј, државни секретар у Министарству природних ресурса, рударства и просторног планирања, Лепосава Сојевић, помоћник министра у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине, Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе Србије и Лидија Амиџић, директор Парка природе „Шарган-Мокра Гора“ која је представила природне и створене вредности, као и развојне пројекте Парка природе.

На овој свечаности, Драгана Остојић из Завода за заштиту природе Србије говорила је на тему „МАБ програм у Србији – будући резерват биосфере Дрина“, док је Никола Стојнић из Покрајинског завода за заштиту природе АП Војводине, представио тему Екокампања „Стоп тровању птица грабљивица“.

Парк природе Шарган - Мокра Гора

Телефон:

031/315-2229